SAJMIŠTE
Gradonačelnik Bulj na obilježavanju godišnjice stradanja Sajmišta
14. rujna 2022.
Obilježena 31. godišnjica pogibije policijskih službenika u Hrvacama
15. rujna 2022.
SUHOZID VRDOVO

Udruga Biom i LAG Cetinska krajina kroz projekt Dinara back to LIFE organiziraju akciju obnavljanja suhozida na Vrdovu 23., 24. i 25. rujna 2022. (od petka do nedjelje).

Obnavljanje suhozida je i prilika da se sudjeluje u očuvanju ove vrijedne baštine, kao i da se nauči osnove suhozidne gradnje.

Obnavlja se suhozid u blizini planinarske kuće sv. Jakov, a na akciju su pozvani svi – mladi i stari, snažni i manje snažni, vješti i oni koji će to tek postati – koji su voljni pomalo raditi i puno toga kroz praksu naučiti o obnovi suhozida. Na volonterskoj akciji sudionici će također doznati više o ulozi i vrstama suhozida koje se može pronaći na širem dinarskom području i usvojiti osnove tehnike suhozidne gradnje i obnove, koja je zaštićena i na UNESCO razini.

Akciju organiziraju Udruga Biom i LAG Cetinska krajina kao dio projekta Dinara back to LIFE, u suradnji s udrugom Dragodid, koja će voditi suhozidnu obnovu, te Planinarskim društvom sv. Jakov koje nesebično daje pomoć u organizaciji i gradnji. Radi lakše organizacije, mole se svi zainteresirani da svoje sudjelovanje potvrde na e-mail dinarabacktolife@gmail.com ili Facebook stranici projekta Dinara back to LIFE, te da navedu koje bi dane sudjelovali.

Hrana i piće osigurani su za sve sudionike. Radne rukavice za sudionike će pripremiti organizator, no volonteri mogu, iz higijenskih ili nekih drugih razloga, koristiti i svoje. Sudionici koji nemaju svoj prijevoz mogu se javiti na mail dinarabacktolife@gmail.com, za dogovor oko transporta na relaciji Sinj-Vrdovo-Sinj. Sudionici mogu u akciji sudjelovati koliko žele – jedan, dva ili sva tri dana. Akcije traju u petak od 15 do 19 sati nakon čega je večera, u subotu od 8 do 18.30 s pauzama za kavu i ručak, te u nedjelju od 8 do 12.30 nakon čega je ručak.

Sve informacije može se dobiti i na DinarabacktoLIFE.eu i na Facebook stranici projekta DinarabacktoLIFE.

Program akcije:

23.9 Petak

15:00 -19:00 obnova suhozida

19:00 večera

24.9 Subota

8:00 – 9:00 okupljanje, kava i sendviči

9:00 – 12.30 obnova suhozida

13:00 – 15:00 pauza za ručak, odmor i edukaciju

15:00 – 18.30 obnova suhozida