dimnjačar
Obavijest o privremenom obavljanju dimnjačarskih poslova na području Grada Sinja
14. rujna 2022.
SUHOZID VRDOVO
Akcija obnavljanja suhozida na Vrdovu
15. rujna 2022.
SAJMIŠTE

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i Željko Poljak, brat pokojnoj Ivice Poljaka Sokola danas su u gradu heroju Vukovaru na Sajmištu položili cvijeće i zapalili svijeće svim poginulim i nastalim braniteljima u obrani Sajmišta.

Bulj i Poljak su zapalili svijeće i pomolili se na mjestima pogibije heroja, poginulih Sinjana zapovjednika obrane Sajmišta Ivice Poljaka- Sokola i Andrije Alčića.

Delegacija Grada Sinja sudjelovala je na obilježavanju godišnjice stradanja Sajmišta na poziv Udruge hrvatskih branitelja Sajmište Vukovar.

Podsjetimo, prije 31 godinu, 14. rujna 1991. godine nakon žestokih napada pao je jedan dio obrambenih hrvatskih branitelja i civila koje su potom bacili u bunar.

Krvoproliće se nastavilo i 15. rujna, sve dok branitelji nisu stabilizirali prve crte obrane, a uslijed svakodnevnih granatiranja izginula je gotovo cijela mladost Sajmišta, a mnogi hrvatski branitelji završili su u koncentracijskim logorima po Srbiji. Nakon toga veliki je broj hrvatskih branitelja i civila odveden u nepoznatom pravcu, a njihova sudbina ni danas nije poznata. Za zlodjela nitko dosad nije odgovarao.

Danas je to mjesto obilježeno kao jedna od bezbroj masovnih grobnica razbacanih po cijeloj Hrvatskoj.