Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu usluge „Usluga stručnog nadzora nad radovima na izgradnji i opremanju višenamjenskog igrališta na lokaciji sportske dvorane Ivica Glavan –Ićo u Sinju“
22. rujna 2023.
Posebna regulacija prometa za vrijeme međunarodne biciklističke utrke CRO RACE s ciljem u Sinju
22. rujna 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj donio je Odluku o subvencioniranju/refundaciji troškova autobusnog prijevoza redovitih i izvanrednih studenata s područja Grada Sinja, sukladno kalendaru nastave splitskog sveučilišta za 2023./2024. akademsku godinu, u razdoblju od 25. rujna do 22. prosinca 2023. godine.
Sinjske studente prevozit će samo jedan prijevoznik i to Litre Tours d.o.o sa svojih 12 linija iz Splita i 11 linija iz Sinja.

Grad Sinj će osigurati sredstva za subvencioniranje troškova autobusnog prijevoza na redovitoj liniji prijevoznika, na relaciji Sinj – Split u visini 100% iznosa studentskog pokaza, svim redovitim studentima s prebivalištem na području Grada Sinja tijekom nastave sukladno kalendaru nastave splitskog sveučilišta za 2023./2024. akademsku godinu.


Redovitim studentima koji su ostvarili pravo na studentski dom Grad Sinj će tijekom financiranog razdoblja osigurati financiranje troškova kupnje jednog mjesečnog bloka karata za prijevoz autobusom na redovitoj liniji prijevoznika Litre tours, na relaciji Sinj – Split.

Redovitim studentima koji ne ostvaruju pravo na subvencioniranje Grad Sinj će u razdoblju od 25. rujna do 22. prosinca 2023. godine refundirati troškove kupnje dviju voznih karata za prijevoz autobusom od mjesta prebivališta do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj i obratno.
Za ostvarivanje prava na subvencioniranje/refundiranje troškova studenti će Gradu Sinju podnijeti Zahtjev na posebnom obrascu uz koji prilažu potvrdu fakulteta s dokazom o statusu studenta i kopiju osobne iskaznice.
Pravo na subvencioniranje troškova prijevoza nemaju:

  • studenti čije je prebivalište na području Grada Sinja prijavljeno u vremenu kraćem od 1 (jedne) godine prije podnošenja Zahtjeva za refundiranje prijevoza,
  • studenti apsolventi,
  • studenti koji su ostvarili pravo na studentski dom.
    Radi utvrđivanja prava studenata na refundiranje troškova prijevoza sukladno ovoj Odluci, Grad Sinj zadržava pravo zatražiti i drugu dokumentaciju.
    Izvanrednim studentima, koji ne ostvaruju pravo na subvencioniranje Grad Sinj će tijekom zimskog semestra u razdoblju od 25. rujna do 22. prosinca 2023. godine refundirati troškove kupnje jednog mjesečnog bloka karata za prijevoz autobusom na redovitim linijama prijevoznika na relaciji Sinj- Split, pod uvjetom da nisu zaposleni, da ne ponavljaju godinu i da imaju prebivalište na području Grada Sinja prijavljeno najmanje 1 (jednu) godinu.
    Gradonačelnik Bulj istaknuo je kako Grad Sinj iznimnu pozornost posvećuje učenicima i studentima kako bi se obrazovanje Sinjana podignulo na višu razinu i ono najvažnije da učenici i studenti imaju sigurnost da njihovo obrazovanje neće biti upitno zbog nedostatka financijskih sredstava.