Karakašica
Gradonačelnik Bulj posjetio MO Karakašica
21. rujna 2022.
CRO RACE
Međunarodna biciklistička utrka Cro Race
23. rujna 2022.
CETINA

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj čestitao je svima koji su se borili za zaštitu pitke vode i prirodnog bisera izvora Cetine nakon što su Hrvatske vode zabranile kupanje.

Naime, Miro Bulj je bio jedan od gorljivih aktivista u očuvanju pitke vode na rijeci Cetini, a prije mjesec dana je samoinicijativno kod izvora rijeke na „Glavaševom vrelu“ postavio znak zabrane kupanja.

Odlukom o korištenju javnog vodnog dobra „Glavaševo vrelo“ i Hrvatske vode su zabranile kupanje na Izvoru koji je posljednjih godina postao prava turistička atrakcija zbog svoje prirodne ljepote.

„Naše pitke vode ugrožavaju postupci koji su već na razini ekocida, kupanje na Izvoru naše svete Cetine je kap koja je prelila čašu i hvala svima koji su svojim angažmanom pokazali koliko nam je važno očuvati našu prirodu i resurse kojima se dičimo. Ovo je dokaz da se isplati boriti za ispravne vrijednosti, nikome nećemo dopustiti devastaciju našeg prirodnog bogatstva. Voda je najbitniji resurs za budućnost i zato je trebamo dodatno zaštititi – vodu u Ustav“.