logo_gradSinj_naslovna
Obavijest o subvencioniranju troškova autobusnog prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Sinja u razdoblju od 09. rujna do 20. prosinca 2019. godine
9. rujna 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Odluka o subvencioniranju ili refundiranju troškova autobusnog prijevoza redovitih studenata s područja Grada Sinja
13. rujna 2019.
logo_gradSinj_naslovna

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, učitelji, nastavnici i profesori, u prigodi početka nove školske godine upućujem vam najsrdačnije pozdrave sa željom da vam nova školska godina bude bolja, sretnija i uspješnija od prošle.

Vjerujem da ste protekle, zaista vruće ljetne dane, proveli veselo i bezbrižno, i da odmorni i spremni za nove spoznaje, za nove izazove, ali i radosni kako zbog novih prijateljstava, tako i zbog ponovnih susreta s prijateljima i kolegama iz razreda dočekujete ovaj dan.

Posebnu čestitku povodom dolaska u školske klupe upućujem učenicima prvih razreda osnovnih škola koji okreću novu stranicu u svom životu i koji, dio svoga života, dio djetinjstva u kojem su bili predani uglavnom igri, ostavljaju iza sebe. Danas kreću drugim stazama i putevima na kojima će usvajati nova znanja i vještine iz kojih će crpiti odgovore na brojne izazove koji ih očekuju i zahvaljujući kojima će biti u stanju ostvarivati različite ciljeve, kako one koje će si sami postavljati, tako i one koji će im biti postavljani u budućem životu.

Od svega srca želim da opravdate očekivanja svojih najbližih, da se zajedno s njima radujete svim ostvarenim uspjesima, neka vas poneki privremeni neuspjeh ne obeshrabri, već posluži kao dodatni motiv da ustrajete i povećate napore, sve kako bi, u konačnici, ipak stigli do željenog ostvarenja postavljenih zadataka i ciljeva.

Poštovani učitelji, nastavnici i profesori, uvjerena sam kako ćete svoju ulogu, koju vidim kao jednu od najodgovornijih i najzahtjevnijih u našem društvu, usprkos svim teškoćama, nerazumijevanjima i problemima s kojima se u svom radu često susrećete, odraditi na najvišoj razini, sve kako bi mladim ljudima koji su vam povjereni, omogućili da školu dožive, prožive i zapamte kao instituciju u kojoj se uz učenje novih znanja i vještina, usvajaju i norme civiliziranog ponašanja i uzajamnog poštovanja.

Vama uvaženi roditelji, od sveg srca želim da buduće uspjehe koje će u novoj školskoj godini ostvarivati Vaša djeca, doživite kao blagoslov koji ćete primati i proslavljati u toplom i sretnom obiteljskom ozračju, uz obilje, ljubavi, radosti i mira.

Ostajući iskreno u vjeri i nadi da će sve nas, a poglavito vas dragi učenici, na svim zahtjevnim životnim putevima uvijek pratiti i čuvati naša nebeska majka, zaštitnica našega Grada, Čudotvorna Gospa Sinjska, čestitam vam svima početak nove školske godine.

Vaša Gradonačelnica Kristina Križanac