avanturizam-sinj
Avanturizam
4. veljače 2018.
opsada-sinja-predstava
Opsada Sinja
4. veljače 2018.
jahanje-sinj-naslovna

Grad Sinj i Cetinska krajina od davnina su vezani uz uzgoj i treniranje konja. Sinjska alka se održava već gotovo tri stoljeća, a grad Sinj je tradicionalno domaćin mnogim domaćim i međunarodnim galopskim i preponskim turnirima.


Veliki poticaj razvoju konjičkoga športa u Sinju dogodio se 1979. god. kada je za potrebe održavanja Mediteranskih igara u Splitu u potpunosti sagrađen i pušten u rad sinjski Hipodrom, gdje su se održavala natjecanja u konjičkom športu. Ovaj hipodrom je drugi po veličini u Hrvatskoj, odmah nakon zagrebačkog. Na sinjskom području postoji i niz manjih privatnih ergela koje su svoj ugled opravdale uzgojem nekih od najboljih i najtrofejnijih grla.

Na širem području Sinja danas postoje četiri konjička kluba. Svi klubovi u svojoj ponudi, osim škole jahanja za polaznike i napredne, nude i usluge terapijskog jahanja koje je pokazalo izniman učinak kod osoba s invaliditetom ili razvojnim smetnjama. Uređuju se i posebne staze koje bi u budućnosti trebale privući veći broj zaljubljenika u prirodu, konje i svojevrsni avanturistički turizam.