gradska_glazba_sinj
Gradska glazba Sinj
3. veljače 2018.
Arheološka zbirka Franjevačkog samostana u Sinju
Arheološka zbirka Franjevačkog samostana u Sinju
3. veljače 2018.
klapa-sinj

Klapa Sinj utemeljena je 1982.g. od kada čuva i njeguje izvornu dalmatinsku klapsku pjesmu i promovira hrvatsku glazbenu baštinu u Domovini i inozemstvu.


Stalan uspjeh su rezultat upornog rada pod vodstvom glazbenog voditelja Mojmira Čačije, omogućili su da ovi majstori pjevači razviju prepoznatljiv način izvedbe i prilože naslijeđu neke nove skladbe.
Rezultati dugogodišnjega rada i predanosti klapskoj pjesmi mnogostruko su okrunjeni pobjedama na domaćim i međunarodnim festivalima. Klapa je uspješno gostovala diljem Hrvatske i Europe (Češka, Francuska, Italija, Mađarska, Njemačka, Portugal, Slovenija, Španjolska, Švicarska).

Klapa je gostovala u travnju 2005. u Johanesburgu (J.Afrika), a u prosincu 2005.g. uspješno odradila turneju New York-Washington-Chicago(SAD). Klapa je sudjelovala i u projektu “Ne damo te pismo naša”. U studenom 2007. godine klapa Sinj gostovala je u Beču(Austrija). Detaljan pregled rada Klape Sinj predstavljen je povodom proslave 25. godina osnivanja na svečanom koncertu u dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu 4. listopada 2007. godine. Klapa Sinj je do sada snimila 6 nosača zvuka i više zajedničkih, klapskih, glazbenih izdanja. Repertoar Klape Sinj sadrži obilje različitih izvornih napjeva kao i novouglazbljenih dalmatinskih pjesama.