Posebna regulacija prometa za vrijeme međunarodne biciklističke utrke CRO RACE s ciljem u Sinju
22. rujna 2023.
Koncert Grše na Trgu dr. Franje Tuđmana – Sinj je cilj
23. rujna 2023.

Grad Sinj domaćin je prvog cilja 8. međunarodne biciklističke utrke CRO Race koja će ugostiti 18 međunarodnih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije WorldTeams.
CRO Race će se sastojati od šest etapa na stazi od gotovo 1000 kilometara diljem Hrvatske, a vozačima će omogućiti da uživaju u prirodnim ljepotama našega Sinja i cijele Cetinske krajine.
Ova utrka ne samo da jača sportsku poziciju nego pokazuje i turističke potencijale gradova kroz koje prolazi, a Sinj uistinu ima što pokazati. Kao i prethodnih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija; prenosit će se i uživo na Eurosportu i na šest kontinenata – Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u ukupno 130 zemalja.
Utrka će povećat značaj i vidljivost grada Sinja, a uvelike će doprinijeti promociji Grada Sinja. U Sinju će biti niz fotografa i snimatelja pa će ovo biti prilika da se predstave ljepote sinjskog kraja, kulturna baština Sinja kao i sportski i turistički sadržaji.
Imat ćemo priliku prezentirati Alku, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, Hipodrom, Aerodrom, Cetinu, planine i sve ljepote našega kraja. Imamo izniman turistički potencijal i to ćemo napokon uspjeti prikazati svijetu.
Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve Sinjane da se pridruže i svojim dolaskom uveličaju ovaj jedinstven događaj u Hrvatskoj.
Prošle godine Sinj je bio izvrstan domaćin starta treće etape, a ove godine Sinjani idu velikim koracima korak naprijed i najavljuju najljepši cilj u Hrvatskoj.


Dio programa odvijat će se na Alkarskom trkalištu, a fešta počinje već u podne virtualnom biciklističkom utrkom KIDS RACE, cilj prve etape utrke bit će na Biljegu na Alkarskom trkalištu oko 16 sati, dok će se fešta nastaviti na Trgu dr. Franje Tuđmana koncertom popularnog repera Grše u 20 sati.

Djeca se za Kids Race mogu prijaviti na linku:
https://crorace.com/kids/


Sportski dio utrke i ove će godine biti na visokoj razini, s očekivanim nastupima nekoliko najboljih svjetskih timova iz UCI World Teams i ProTeams kategorija. Ujedno je i uvrštavanje utrke u UCI-jev kalendar i rang kvalifikacije utrke 2.1. najbolja afirmacija statusa kojeg CRO Race ima u biciklističkom svijetu. Dovoljno se samo osvrnuti na listu momčadi koja je jednako impresivna kao i prethodnih godina. Primjerice, BAHRAIN VICTORIOUS, INEOS GRENADIERS, LIDL – TREK, TEAM DSM, TEAM JAYCO ALULA i UAE TEAM EMIRATES, samo su neki od najboljih svjetskih timova koji su potvrdili svoj dolazak. Ovakav sastav uvelike podsjeća na to zašto je svih ovih godina borba za pobjedu bila toliko snažna. Govoreći o pojedinim imenima, na dosadašnjim izdanjima utrke sudjelovali su afirmirani i ljubiteljima biciklizma dobro poznati asevi, poput Marka Cavendisha, Vincenza Nibalija, Adama Yatesa, Jonasa Vingegaarda i Primoža Rogliča.