STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 02.04.2022
2. travnja 2022.
steam week
Završilo je prvo izdanje STEM Weeka u Sinju
2. travnja 2022.
ČUDO

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj nakon premijere čestitao je glumcima na izvrsnom nastupu cvijećem.

Pretpremijera predstave ‘Čudo’ okupila je sinoć ljubitelje kazališta u Gradskom kinu Sinj. Karte su bile rasprodane, a tražila se i stolica više.
Iz pera splitskog velemajstora kazališne komedije, Ivana Lea Leme, i naravno pod njegovom redateljskom palicom, najnovija komedija kazališta ‘Moruzgva’ – osvojila je Sinjane.

Jedna od najpoznatijih i najzaposlenijih glumica ‘Lijepe naše’, Ecija Ojdanić utjelovila je lik Vlajne koji je rastao iz godine u godinu, iz predstave u predstavu. Publika ju je prigrlila još u cabaretu “Preko veze” a doslovce obožavala u “Vla Vla Vlajlandu”.

Omiljena zdravorazumska heroina, Vlajna, dobila je svojevrsni nastavak svoje životne priče.

Lik Vlajne je rastao od čistačice do bogate udovice i svjetske žene, a fabula najnovije komedije ‘Čudo’, koju su Sinjani prvi imali priliku pogledati, odveo ju je i korak dalje u kojem ta ‘žena iz naroda’ ulazi u politiku i postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Vlajna je oduševila i nasmijala Sinjsku publiku, a Ecija nije krila svoje oduševljenje poslije predstave.

‘S obzirom na to da je mjesto radnje u Sinju i da je naša Vlajna Sinjanka, ovakav prijem dočekati od publike je nevjerojatan. Prezadovoljna sam. Nakon pet minuta na sceni, kada smo osjetili ljubav od publike, popustila je trema. Uživala sam u izvođenju. Sljedeća predstava je u Splitu, mnogo ćemo lakše nastupiti nakon što smo prošli test u Sinju, sad možemo dalje. Sretna sam i zahvalna’ – poručila je maestralna, Ecija Ojdanić.

Na pozornici, u ispunjenoj dvorani, Eciji se pridružio višestruko nagrađivani glumac zagrebačkog kazališta ‘Kerempuh’, Matija Šakoronja. Ovaj talentirani glumac je tumačio šest uloga u ‘Čudu’ i svojim izvedbama oduševio publiku.


‘Jako sam zadovoljan pretpremijerom. Nakon 5 mjeseci proba i slaganja teksta, napokon, i po prvi put smo vidjeli reakcije publike koje su bile fantastične. Hvala Sinju, predivna su publika’ – poručio je Šakoronja.

Pet mjeseci uvježbavanja, ponavljanja, uz snimanja i rad na drugim predstavama se isplatio. Ecija i Matija nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Njihovi likovi su iskreni, direktni, te publici već na prvu toliko bliski da se gledatelji lako nađu uronjeni u njihovu priču, i na kraju, ono najvažnije, budu dobro zabavljeni i nasmijani. Matija nam je otkrio i kako su prolazile probe.

‘Surađivati s Ecijom je predivno, opuštajuće, kao da sam na terapiji, a ne na probi. Predobra je partnerica, uvijek je tu za sve što treba.’


Premijera koja se u Splitu, u dvorani ‘Lora’, održava večeras, rasprodana je u svega par dana. Nadodan je novi termin, u nedjelju, 3. travnja, u 19 sati.


Vjerujemo da će publika ostati oduševljena.