SINJ
Obavijest građanima
15. studenoga 2021.
Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Javne gradske ustanove “Gradska knjižnica Sinj” Sinj
16. studenoga 2021.
15112021

Povodom obilježavanja 30. obljetnice Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Grad Sinj sa braniteljskim i civilnim udrugama, Udrugom tjelesnih invalida Grada Sinja (UTIS-om), sinjskim osnovnim i srednjim školama organizira večer sjećanja na herojski grad pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’.

Večer sjećanja održat će se u srijedu, 17. studenog 2021. godine, a započet će svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske od 18 sati.

Po završetku Sv. mise sudionici će s upaljenim svijećama održati mimohod od Crkve preko pijace do Vukovarske ulice gdje će se položiti upaljene svijeće.

Kako je danas dogovoreno na sastanku u Gradskoj vijećnici Grada Sinja Sinj će najsnažniju poruku Vukovaru poslati sa ŠRC „Andrija Alčić i Ivica Poljak – Sokol“ na kojem će se zapaliti više od 1000 svijeća za Vukovar.

Udruga UTIS će, kao i ranijih godina, provesti humanitarnu akciju te su pozvali sve građanke i građane da podrže akciju na kojoj će sva prikupljena sredstva biti donirana za djecu s poteškoćama u razvoju u gradu Vukovaru.


Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve Sinjanke i Sinjane da sudjeluju u obilježavanju 30. obljetnice i da paljenjem svijeća odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.