JAVNA RASPRAVA
Eksploatacijska polja Poljakova i Kojića greda u procesu brisanja iz plana
26. svibnja 2022.
PRIJEM
Gradonačelnik i VAD na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske
26. svibnja 2022.
IGRALIŠTE

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o dodatnom financiranju projekta Grada Sinja „Family Point igralište“ u iznosu od 200.000.00 kuna.

Već ranije u okviru Programa podrške brdsko planinskim područjima, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Sinju financiranje istog projekta u iznosu od 350.000,00 kuna.

Riječ je o projektu koji je zamišljen kao mjesto za igru, druženje i zabavu cijele obitelji. Površina igrališta bit će podijeljena u 5 zona i to zona za malu djecu, zona za djecu vrtićkog uzrasta, sportska, fitness i piknik zona. Igralište će u potpunosti biti prilagođeno djeci s posebnim potrebama i invalidima, a u sklopu igrališta bit će i fontana s pitkom vodom.

Na području Grada Sinja nedostaje ovakvih objekata za mlade obitelji, tako će se unaprijediti društvena, komunalna, socijalna i javna infrastruktura područja.

Projektom će se izgraditi i opremiti višenamjensko igralište na lokaciji sportske dvorane Ivica Glavan Ićo u Sinju na površini od cca 905 kvadratnih metara.

Projekt je također prijavljen za financiranje na Javni poziv za Prijavu Programa iz područja komunalne infrastrukture, zaštite prirode i uređenje okoliša za sufinanciranje jedinica lokalne samouprave i trgovačkih društava na području Splitsko dalmatinske županije za 2022. godinu.

U sljedećem razdoblju slijedi sklapanje Ugovora o financiranju projekta ‘Family Point igralište’ između Grada Sinja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 1.970.625,00 kn s uključenim PDV-om.