sinjsko polje
POTPORE ZA SINJSKE POLJOPRIVREDNIKE
26. svibnja 2022.
IGRALIŠTE
Dodatnih 200 tisuća kuna Gradu Sinju za izgradnju igrališta „Family point“
26. svibnja 2022.
JAVNA RASPRAVA

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja u utorak 24. svibnja održano je javno izlaganje o Prijedlogu ID PPU-a Grada Sinja, Prijedlogu ID GUP- a Grada Sinja i Studiji strateške procjene utjecaja na okoliš ID PPU-a Grada Sinja i ID GUP-a Grada Sinja. Na izlaganju su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za imovinu i prostorno uređenje Grada Sinja, Sanja Bešlić sa suradnicima, izrađivač ID PPU-a Mario Pezelj, izrađivač ID GUP-a Srđan Šegvić, predstavnica tvrtke Zeleni servis d.o.o. Smiljana Blažević, te voditeljica izrade Studije strateške procjene utjecaja na okoliš ID PPU-a, dr. sc. Natalija Pavlus koja je sudjelovala putem video linka.

Na javnom izlaganju zainteresiranoj javnosti izrađivači su pojasnili sve dileme vezane uz dvije točke zbog kojih se održava ponovna javna rasprava. Prva točka se odnosi na brisanje eksploatacijskog polja naziva Poljakova grada u Glavicama i Kojića greda u Lučanima, a druga točka se odnosi na ograničavanja u postavljanju baznih stanica na području Grada Sinja.

Javna rasprava završava 26. svibnja 2022. godine do kada se zaprimaju primjedbe javnosti. Prijedlozi, mišljenja i primjedbe javnosti na prostorno plansku dokumentaciju koja je u izmjenama i Studiju strateške procjene o utjecaju na okoliš ID PPU-a Grada Sinja i ID GUP-a Grada Sinja mogu se podnositi samo s dijelovima koji su predmet javne rasprave odnosno koji su promijenjeni na prethodne prijedloge izmijenjena i dopuna.