Održana prezentacija natječaja ‘Naš doprinos zajednici’ zaklade ‘Kajo Dadić’ iz Splita
11. rujna 2014.
Predsjednik Ivo Josipović posjetio Sinj
15. rujna 2014.

Uz potporu Grada Sinja, od 14. do 18. rujna 2014. godine u Alkarskim dvorima održati će se peti po redu Festival znanosti Sinj 2014. Ove godine, Festival će se po prvi put održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića koji će ujedno održati prvo predavanje na festivalu na temu ‘Znanost i obrazovanje: temelj razvoja moderne Hrvatske, 14.9. 2014.g. u 17:30 sati u dvorani Gradskog kina u Sinju. Predsjednik će uručiti i posebne nagrade svim učenicima osnovnih i srednjih škola iz Sinja koji su se tijekom ove godine visoko plasirali na državnim i županijskim natjecanjima.

Na svečanom otvorenju koje će započeti istog dana u 19 sati u Alkarskim dvorima, uz Predsjednika Republike sudjelovati će gradonačelnik Sinja Ivica Glavan kao domaćin, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Roko Andričević, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, rektori hrvatskih sveučilišta, predstavnici crkvene vlasti, studenti i građani.

Ovaj događaj je od iznimne važnosti za Grad Sinj, jer mladima Sinja ali i svim zainteresiranima, na zanimljiv način približava dosege znanosti i njezinu važnost u svakom društvu koje teži napretku.

Najavu Festivala, te Program istog možete preuzeti ispod ove objave.

Najava

Program