Festival znanosti Sinj 2014.
12. rujna 2014.
Preventivni program Policijske uprave SDŽ i Grada Sinja „Zajedno više možemo“
17. rujna 2014.

 
U nedjelju 14. rujna 2014. godine, Predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović posjetio je Sinj gdje je sudjelovao na 5. Festivalu znanosti Sinj 2014., kojem je pokrovitelj. Predsjednik je u Sinj stigao oko 13 sati, gdje ga je dočekao sinjski gradonačelnik Ivica Glavan te predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti Sinj 2014. Danica Ramljak.

U okviru Festivala, Predsjednik je u 17:30 sati u gradskom kinu održao predavanje na temu ‘Znanost i obrazovanje – temelj razvoja moderne Hrvatske’. Tom prigodom je sinjskim učenicima koji su ostvarili visoka mjesta na ovogodišnjim državnim i županijskim natjecanjima uručio nagrade. Svoj boravak u Sinju Predsjednik je iskoristio za susret sa štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonaći’.

U 19 sati u Alkarskim dvorima svečano je otvorio sinjski Festival znanosti, na kojem su nazočili gradonačelnik Sinja Ivica Glavan kao domaćin, te niz uglednika iz javnog, društvenog, znanstvenog i političkog miljea. U okviru otvaranja Festivala sinjski gradonačelnik Ivica Glavan uručio je osobnu nagradu Grada Sinja Tomislavu Domazetu Loši.