Počela isplata stipendija
20. veljače 2023.
Nabava kućanskih paketa i higijenskih potrepština za potrebe projekta “Zaželi dobro – faza III – br. UP.02.1.1.16.0482”
21. veljače 2023.

Grad Sinj i gradonačelnik Miro Bulj oslobođeni su optužbe da se u novogodišnjoj noći na proslavi 2022. na koncertu Crvene jabuke nisu pridržavali mjera Kriznog stožera. Sud je tako potvrdio da je Bulj bio u pravu.

Naime, sud je zaključio kako nema dokaza da je gradonačelnik Bulj kao odgovorna osoba počinio prekršaj, u trajanju od svega 15 minuta, od 00,30 do 00,45 sati, iako su ga tada prozivali i prijetili velikom novčanom kaznom.

Sud je utvrdio da se, prema iskazima svjedoka, cijele noći nitko se od prisutnih inspektora civilne zaštite nije ni na što požalio, događaj je bio uredno prijavljen i održan i cijeli prekršajni nalog proglašen je neosnovanim.

Dobio sam i drugu presudu u kojoj su mi išli natovariti kršenje suludih epidemioloških mjera koje su nametnuli, a zbog kojih i danas trpi naše gospodarstvo, a o utjecaju na psihu ljudi da i ne govorim.

Grad Sinj i ja kao gradonačelnik oslobođeni smo optužbe da se u novogodišnjoj noći na proslavi 2022. na koncertu Crvene jabuke nismo pridržavali mjera famoznog Kriznog stožera. Sud je tako potvrdio da smo bili u pravu, da su razlozi napadi premijera Plenkovića, Božinovića i cijele Vlade na Grad Sinj bili politički motivirani.

Naime, Prekršajni sud u Splitu, Stalna služba Sinj je zaključio kako nema dokaza da sam kao odgovorna osoba počinio prekršaj, u trajanju od svega 15 minuta, od 00,30 do 00,45 sati, iako su me tada prozivali i prijetili velikom novčanom kaznom.

Cijele noći nitko se od prisutnih inspektora civilne zaštite nije ni na što požalio, događaj je bio uredno prijavljen i održan i cijeli prekršajni nalog proglašen je neosnovanim. Sve troškove sudskog postupka snosi država.

Dokazao sam da je grad Sinj u vrijeme suludih mjera bio jedini slobodan grad, a sve one prijetnje bile su samo političke ucjene i manipulacija. Nisam se dao zastrašiti i tako će biti i u buduće. HDZ-ove laži i obmane ne prolaze“, istaknuo je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Tekst presude