SINJ
Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak
6. studenoga 2023.
Obavijest o zatvaranju ceste u Smradovu
6. studenoga 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, njegov zamjenik Denis Bobeta i nećak pokojne Snježane Jurić Šolto, Toni Jurić – Šolto danas su položili vijence i upalili svijeću na grobu Snježane Jurić – Šolto koja je jedina žena pripadnica 1. bojne 4. gardijske brigade HV dala svoj život za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku.

Snježana Jurić-Šolto, prisjetimo se, poginula je 6. studenoga 1993. godine u mjestu Islam Grčki nedaleko od Zadra, a u trenutku pogibije nije imala niti 28 godina.

Gradonačelnik Bulj i  njegov zamjenik danas su položili vijenac i zapalili svijeću za poginule heroje Vukovara Andriju Alčića i Ivicu Poljaka Sokola ispred spomenika na SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak-Sokol“ . Prisjetimo se, Ivica Poljak Sokol, legendarni zapovjednik Sajmišta poginuo je na današnji dan prije 32 godine, a Andrija Alčić život je izgubio u Vukovaru 04. studenog 1991. godine.

Tužnu obljetnicu stradavanja heroja Vukovara obilježila su učenici i učitelj, hrvatski branitelj Filip Ratković iz OŠ Fra Pavla Vučkovića te odgajatelji i djeca Dječjeg vrtića Maslačak, paljenjem svijeća ispred murala u Splitskoj ulici, a pridružili li su im se gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika te još nekoliko branitelja.

Gradonačelnik je govoreći djeci o značenju heroja Vukovara istaknuo:

Njihove žrtve i žrtve svih branitelja koji su utkali svoje živote u temelje Republike Hrvatske, Sinj i Cetinski kraj nikada neće zaboraviti“.