SINJ
Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga Programa javnih potreba u kulturi Grada Sinja za 2023. godinu
30. studenoga 2022.
Odluka o poništenju postupka jednostavne nabave
1. prosinca 2022.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj dobio je pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za proširenje  djelatnosti i rad u promijenjenim uvjetima Dječjeg vrtića Bili cvitak u Sinju u područnom vrtiću „Vrilo“ na Hanu.

Ministarstvo je ujedno i pohvalilo sinjskog gradonačelnika za aktivnosti koje poduzima kao osnivač vrtića kako bi se Dječji vrtić Bili cvitak uskladio s odredbama Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe.

S obzirom na novonastalu situaciju vezano uz prihvat i raspoređivanje djece rane i predškolske dobi te budući da ste već poduzeli pripremne radnje vezane uz razdvajanje Dječjeg vrtića Bili cvitak Sinju na dvije ustanove radi usklađivanja s odredbama Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe , Ministarstvo znanosti i obrazovanja daje pozitivno mišljenje na proširenje djelatnosti i rad u promijenjenim uvjetima Dječjeg vrtića Bili cvitak u Sinju.U skladu s prethodno navedenim, molimo vas da poduzmete sve druge aktivnosti potrebne za početak rada u promijenjenim uvjetima i proširenje djelatnosti Dječjeg vrtića Bili cvitak u Sinju, područnom objektu Vrilo na Hanu , Obrovac Sinjski“, stoji, među ostalim u dopisu Ministarstva.

Podsjetimo, gradonačelnik Miro Bulj 23. studenoga 2022. godine poslao je dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja za osnivanje nove područne jedinice dječjeg vrtića “Bili cvitak” u Sinju nakon saznanja o namjeri zatvaranja privatnog vrtića “Čarobni pianino” u Hanu kod Sinja, gdje su roditelji upisane djece izrazili zabrinutost zbog najave povećanja cijena vrtićkih usluga i zatvaranja od 1. prosinca.