Gradonačelnik Sinja odao počast žrtvama pokolja u Škabrnji
16. studenoga 2022.
Sinjani upalili više od 7000 svijeća uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
18. studenoga 2022.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i brat pokojnog vukovarskog branitelja Ivice Poljaka – Sokola Željko Poljak jučer su u vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica nazočili otkrivanju spomenika Kati Šoljić (1922.- 2008.) i sinovima Niki, Ivi, Miji i Mati poginulima u obrani Vukovara 1991. godine.

Spomenik Kati Šoljić i njezinim sinovima, rad je akademskog kipara Vene Jerkovića, a podignut je zahvaljujući Udruzi 4. gardijske brigade, udruzi Oluja iz Podstrane, Gradu Vukovaru i općini Podstrana te umirovljenom pukovniku Mirku Čondiću koji je inicijator ideje o podizanju.

Kata Šoljić je bila simbol patnje i hrabrosti hrvatske majke u Domovinskom ratu, a trebalo joj je dvanaest godina da pronađe i sahrani svu četvoricu sinova. Najstariji sin Niko (pronađen je gotovo slučajno na groblju u Srijemskoj Mitrovici u Srbiji) bio je posljednji kojeg su ekshumirali.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odlikovao ju je redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za osobite zasluge u promicanju moralnih društvenih vrijednosti. Godine 2004. godine primila je nagradu Junakinja hrvatskog Domovinskog rata koju je dodijelila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata, koja joj je dodijeljena na poticaj Mladena Pavkovića, koji je o njoj snimio i nekoliko dokumentarnih filmova.