Gradonačelnik Bulj na otvaranju spomenika Kati Šoljić
17. studenoga 2022.
Koncert Mješovitog zbora grada Sinja
18. studenoga 2022.

Svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske i paljenjem svijeća Grad Sinj je počeo obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Za sve poginule i umrle branitelja služena je misa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, potom je održan Mimohod ulicama grada do Vukovarske ulice i prigodni program ispred Doma mladih.


Obilježavanja Dana sjećanja organizirao je Grad Sinj, a u organizaciju su se uključile braniteljske i civilne udruge, škole i vrtići te mnogobrojni građani koji su paljenjem svijeća odali počast žrtvama Domovinskog rata.
Braniteljske udruge su podijelile više od 3000 svijeća udrugama i građanima kako bi Grad Sinj poslao što snažniju poruku Vukovaru kako će plamen postojanja svih žrtava vječno gorjeti u srcima Sinjana.


Udruga Sinjski Maligani na SC „Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić“ upalila je više od 2000 svijeća u obliku vodotornja, Sinjski Ferali na Trgu dr. Franje Tuđmana postavili su ploču u obliku križa s likom golubice bez glave što simbolizira patnju i žrtvu hrvatskog naroda tijekom Domovinskog rata te je prepoznatljiv znak svih masovnih grobnica u Hrvatskoj.
Udruga UTIS i ove godine je organizirala humanitarnu akciju „Moje svjetlo za moj Vukovar“ čiji prihod će se donirati potrebitim obiteljima u Vukovaru.


Svijeće za Vukovar upaljene su kod svih javnih, kulturnih i sportskih objekata u Sinju kao i na rotorima i glavnim prometnicama.
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje nastavit će se u petak, 18. studenog 2022. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Vijenci će se položiti na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u „Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata“ (ispred zgrade Gradske uprave) u 9:00 sati, te ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu u 9:30 sati.