Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima
23. kolovoza 2023.
IGRALIŠTE
Grad Sinj odabrao izvođača za “Family point” – uskoro kreće izgradnja!
25. kolovoza 2023.

Danas je u Gradskoj vijećnici Gradonačelnik Sinja Miro Bulj upriličio prijem za Sinjske mažoretkinje, viceprvakinje svijeta. Uz zahvalnicu i bukete cvijeća, mažoretkinje će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2 tisuće eura. Gradonačelnik je istaknuo da su Sinjske mažoretkinje svjetske viceprvakinje u mažoret plesu ali i prvakinje u ljepoti, gracioznosti i promociji Grada Sinja.

„Sinjske mažoretkinje su najljepše cure na svijetu. Najveći promotori naše kulture i našeg identiteta su naše alkaruše. Ovo je već postalo tradicionalno, prošle su godine bile prvakinje Europe, a ove godine viceprvakinje svijeta, ali za mene kao gradonačelnika, za nas Sinjane i cijeli Cetinski kraj one su svjetske prvakinje i hvala im na svemu. Grad financira rad udruge kroz cijelu godinu, a prema potrebi i prema natjecanjima pomažemo i pomagat ćemo i dalje koliko je god moguće, jer je to naša obaveza“.

Uz 13 mažoretkinja prijemu je nazočila i trenerica Vesna Samardžić koja je kazala da će im nagrada puno pomoći za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će biti održano u Bugarskoj:

„Od srca se zahvaljujem gradonačelniku na potpori, ne samo sad, nego kroz sve ove godine, i njemu i svim bivšim gradonačelnicima. Mi s Gradom Sinjem imamo vrhunsku suradnju. Za ovu nagradu mogu reći da smo iznimno sretne i to će nam puno značiti jer već za mjesec dana idemo na Europsko prvenstvo tako da ćemo sva sredstva uložiti u taj put kako bi našim roditeljima bilo što lakše. S ponosom promoviramo naš Grad i nadamo se da ćemo ostvariti uspjeh i na daljnjim natjecanjima.“