GRAD SINJ
Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima
22. kolovoza 2023.
Gradonačelnik Bulj održao prijem za Sinjske mažoretkinje, viceprvakinje svijeta
24. kolovoza 2023.

U organizaciji Grada Sinja danas je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Vijence su ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane položili gradonačelnik Sinja Miro Bulj, predstavnici PP Sinj, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Grad Sinja, predstavnici sinjskog MOST-a, predstavnici gradskog ogranka HDZ-a i predstavnici Viteškog alkarskog društva. 

Molitvu odrješenja predvodio je župnik Svetišta Gospe Sinjske fra Antonio Mravak. U povodu obilježavanja današnjeg Spomendana gradonačelnik Sinja je održao prigodni govor u kojem je poručio: 

Danas 23. kolovoza obilježavamo Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. Važno je da nitko od nas ne zaboravi žrtve ovih režima; nacističkog, fašističkog i komunističkog.  Također je važno da ne zaboravimo na žrtve Domovinskog rata, ne temelju kojih je stvorena demokratska Republika Hrvatska. Ovim putem u svoje ime i građana Sinja odajemo počast žrtvama svih totalitarnih režima.