01092022
Gradonačelnik posjetio vrtiće
1. rujna 2022.
Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude
2. rujna 2022.
Potpis ugovorA s poljoprivrednicima

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj u zgradi Palacina u Sinju danas je potpisao ugovore s poljoprivrednicima kojima su odobreni zahtjevi za novčanu potporu po provedenom Javnom pozivu za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Grada Sinja u 2022. godinu.

Ugovor je potpisan s 80 poljoprivrednika s područja Grada Sinja za sufinanciranje rekonstrukcije i opremanja objekata u poljoprivredi, kupnja prihrane za pčele, nabavku opreme i strojeva u poljoprivredi.

Podsjetimo riječ je o programu potpora u poljoprivredi za koje je sinjski gradonačelnik povećao iznos sa 700.000 na milijun kuna. Interes poljoprivrednika za ovaj program je bio iznimno dobar, a ovom mjerom raspoređeno je 800 tisuća kuna.

Gradonačelnik Bulj je na svečanosti potpisivanja, među ostalim, rekao kako su izdvajanja u poljoprivredi iznimno važna te da će s dobrom praksom nastaviti i dalje, napomenuo je kako će se poljoprivrednici uvijek moći osloniti na Grad Sinj koji će kroz ovaj, ali i druge programe poticati razvoj obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivrednika općenito.

Najavio je i kako će u studenom ove godine biti objavljen drugi Javni poziv za MJERU 1.9. Potpora primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i otkupu mlijeka, mesa i povrća, u ukupnom iznosu od 200.000,00 kn. Ova Mjera dodjeljivat će se korisnicima koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom mlijeka, mesa i povrća, a koji s registriranim otkupljivačem imaju u tekućoj godini potpisan pravovaljan ugovor o otkupu proizvedenih poljoprivrednih proizvoda i to:

  • 0,5 kn/L (kuna po litri) proizvedenog i otkupljenog mlijeka,
  • 1,5 kn/kg (kuna po kilogramu) uzgojenog i otkupljenog tovnog grla,
  • 0,15 kn/kg (kuna po kilogramu) proizvedenog i otkupljenog povrća

Poljoprivrednici su izrazili zadovoljstvo potporama gradonačelnika, a u neformalnom dijelu su razgovarali o aktualnim temama u poljoprivredu kao i novim mjerama kojima bi se potaknula poljoprivredna proizvodnja i stočarstvo u ovom dijelu Dalmacije.