Gradonačelnik Bulj otvorio novi vrtić – Ferata u Sinju
10. listopada 2023.
Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu usluge “Usluga simetričnog pristupa Internetu i povezivanja glavnog IT ormara s pomoćnim ormarom na tribini za športsku dvoranu Ivica Glavan-Ićo u Sinju„
12. listopada 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj nakon besplatnog prijevoza za studente ove godine odobrio je i javni poziv za stipendiranje studenata s područja Grada Sinja za tekuću akademsku godinu, a iznos mjesečne potpore bit će značajno veći u odnosu na prethodne godine.


Tako će ove godine za sve redovne studente iznos mjesečne potpore Grada Sinja biti povećan sa 800,00 kn (106 eura) na 904,04 kune (120 eura).
Od početka mandata gradonačelnik Bulj do danas je povisio cijene gradskih stipendija sa 700,00kn na 904,04kn što je povećanje za 29,14 posto.


Na javni poziv mogu se javiti svi redoviti studenti, državljani Republike Hrvatske, polaznici preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija u Republici Hrvatskoj ili s njima izjednačenih studija u inozemstvu, koji, imaju prebivalište na području Grada Sinja najmanje 4 godine prije objavljivanja Natječaja i ne koriste neku drugu stipendiju ili potporu.
Prijave se podnose Komisiji za provedbu postupka dodjele stipendija studentima s područja Grada Sinja osobnom dostavom preko pisarnice Grada Sinja, e-mailom na adresu info@sinj.hr ili poštom na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj, dostavom popunjenog Obrasca Prijave na Natječaj s potrebnom dokumentacijom.


Natječaj je otvoren od 11. listopada 2023. godine, odnosno od dana objave na službenoj web stranici Grada Sinja www.sinj.hr i traje do zaključno 11. studenoga 2023. godine. Obrazac za prijavu može se preuzeti na ulazu u zgradu gradske uprave, u Uredu Grada ili preuzeti na internetskim stranicama Grada Sinja.


Nakon isteka natječajnog roka, dokumenti priloženi uz prijavu ne vraćaju se kandidatima.
Studenti koji su ponovno upisali prvu godinu studija (na istom ili nekom drugom fakultetu) ili su tijekom studiranja ponavljali godinu, nemaju pravo na stipendiju Grada Sinja.


Stipendije Grada Sinja odobravaju se za deset mjeseci u iznosu od 120 eura mjesečno.