Miro Bulj: Sinj povisuje božićnice na 60 eura, dobit će ih najveći broj građana do sada
22. studenoga 2023.
Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti za radno mjesto: Domar/portir
24. studenoga 2023.

U sklopu kulturne razmjene učenika Franjevačke klasične gimnazije u Sinju i Gimnazije Luzzago iz Brescie (Italija), u petak 24. studenog upriličen je prijem učenika i nastavnika kod gradonačelnika Mira Bulja u zgradi Palacina.

U toj prigodi gradonačelnik i njegov zamjenik učenicima su poželjeli dobrodošlicu i ugodan boravak u Sinju te istaknuli važnost ovakvog oblika suradnje između škola i gradova na međunarodnoj razini, te dugotrajnog njegovanja prijateljstva među učenicima. U svom govoru Gradonačelnik je spomenuo kako Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju i Gimnaziju Luzzago vežu zajednički franjevački korijeni te naglasio važnost franjevačkog reda za Sinj. Također se nada da će učenici prenijeti lijepe dojmove svojim obiteljima te na taj način promovirati ljepote našeg kraja.

Profesori i učenici iz Italije zahvalili su gradonačelniku na prijemu, financijskoj pomoći i dobrodošlici kojom su dočekani u Sinju te su mu uručili prigodne poklone – školski časopis Franjevačke klasične gimnazije te butelju pjenušavog vina iz talijanske regije Franciacorta (Lombardija).