Upozorenje na opasne vremenske pojave, službe u pripravnosti
9. siječnja 2024.
Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja
15. siječnja 2024.

U organizaciji Rekreacijske sportske udruge Lokve Split djeca iz Dječjeg doma “Maestral” posjetila su u petak Sinj.

 Nastavak je to hvalevrijedne suradnje koja traje već nekoliko godina:

Kao udruga postojimo od 2015., a posljednjih 4-5 godina u suradnji smo s Domom Maestral, ovo je peti put da s njima izlazimo van. U razgovoru s tetama došli smo do zaključka da djeci jedan poklon ne znači ništa jer su u zatvorenom prostoru. Tako smo mi došli do toga da je bolje djecu izvući van nego da budu u domu. U suradnji s gradonačelnikom Grada Sinja Mirom Buljem došli smo na ideju da ih odvedemo u Alkarske dvore, prije toga su bili na misi, što smo dogovorili s gvardijanom fra Marinkom Vukmanom. Bili smo i na ručku“, rekaoje dopredsjednik Udruge Željko Janković.

Djeca su bila oduševljena, a na poseban način razveselio ih je i gradonačelnik Bulj koji ih je proveo kroz grad i na ranč Mustang u Glavicama:

„‘Dobili su poklon od Gradonačelnika, ono što je potrebno Domu Maestral, to je sušilica i perilica za odjeću. Bilo je stvarno fenomenalno i u dogovoru s gradonačelnikom Buljem ostajemo u kontaktu, radit ćemo na tome da ih izvedemo iz kuće u prirodu. Direktor Muzeja Alke Boris Filipović-Grčić nas je dočekao, obilazili smo muzej sat vremena uz voditelja. Djeca su bila iznenađena. Iznenadili su i voditelja s pitanjima, djeci je bilo drago da su to vidjeli i na kraju smo ih morali izvlačiti jer unutra ima jedan aparat na koji se igraju alkari, pucaju jedan u drugoga, to je bilo odlično!“