SINJ
Javni natječaj za prijam u službu u Grad Sinj na radno mjesto: Viši savjetnik za razvoj informatičkih sustava
23. lipnja 2023.
SINJ
Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti za radno mjesto: Referent za blagajničko poslovanje
23. lipnja 2023.

U Uredu Gradonačelnika Grada Sinja danas je održan sastanak sa zapovjednikom sinjskih vatrogasaca Stipom Ančićem na temu pojačanih mjera zaštite od požara u ljetnoj sezoni i kupnji auto ljestvi za potrebe sinjskih vatrogasaca, sastanku je uz gradonačelnika Mira Bulja nazočio i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta.

Zapovjednik Ančić izvijestio je gradonačelnika kako su već ustrojene motrilačka postaja tvrđava Grad, auto ophodnja te kako je uvedeno pojačano dežurstvo u vatrogasnom domu.

Posebno je naglasio da se građane što više treba upozoravati na zakonsku, potpunu zabranu loženja vatre na otvorenom do 31. listopada kako bi svi zajedno doprinijeli sigurnosti na našem području.

Zahvalio je gradonačelniku na dodatnim sredstvima od 30.000 eura koje je Grad Sinj osigurao za vatrogasne aktivnosti i istaknuo kako je Sinj jedan od rijetkih gradova na našem području koji je izdvojio dodatna sredstva za vatrogastvo u ljetnom periodu.

Ančić je informirao gradonačelnika kako je nakon potpisane suglasnosti s Gradom pokrenuta javna nabava za rabljene auto ljestve.

„Postojeća auto ljestva je prastara i neuvjetna da bi zadovoljile potrebe građana grada Sinja, nasušna potreba, kada je sigurnost građana u pitanju, je nova auto ljestva. Zahvalni smo što ćemo ovom opremom moći puno više i učinkovitije pomoći našim sugrađanima u raznim potrebama i izazovima koji nas očekuju. Riječ je o vozilu za spašavanje s visina, a njena osnovna namjena je spašavanje ljudi, gašenje požara i vršenje dodatnih tehničkih usluga. Ona je simbol vatrogasaca diljem svijeta i najprepoznatljiviji dio ukupne vatrogasne opreme“, rekao je Stipe Ančić.

Sinjska vatrogasna postrojba je jedna od najboljih vatrogasnih postrojbi, dobro je opremljena, a u suradnji s Gradom koji je u svom Proračunu osigurao dodatna sredstva od 30.000 eura i novac za auto ljestvu sinjski vatrogasci će zasigurno biti spremni za sezonu i zadatke koji ih očekuju tijekom ljetnih mjeseci.