SINJ
Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi – javno parkiralište u ulici Put Ruduš
24. srpnja 2023.
grad sinj panorama
Počinje isplata Alkarice
25. srpnja 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je poslao požurnicu HEP-u za odgovor na 10-tak poslanih dopisa vezanih uz poskupljenje struje za vodu građanima i Vodovodu od 700 eura u vrijeme dok plin svojim tajkunima prodaju za 1 cent. Odgovor očekuje do početka alkarskog tjedna.


U svom dopisu Bulj se koncentrira na poskupljenje električne energije za energije za tvrtku „Vodovod i odvodnju Cetinske krajine“ koja vodom opskrbljuje područje Cetinske krajine, splitskog i omiškog zaleđa, odnosno cijele srednje Dalmacije. Smatra kako je poskupljenje električne energije od 500 % prouzročilo urušavanje gospodarstva općenito i dovelo u pitanje realizaciju postojećih projekata kao i dostavu pitke vode koja je opće dobro, čime je ugroženo osnovno ljudsko pravo – pravo na pitku vodu.


Napominjem, rijeka Cetina, kao biser Sinja i Cetinske krajine ima veliki razvojni potencijal te proizvodi 40 posto ukupne hidroenergije u Republici Hrvatskoj, a HEP dižući cijene svojih usluga, stavlja „omču oko vrata“ našim građanima i dovodi u pitanje rad naših tvrtki.
Umjesto da se valoriziraju prirodni resursi rijeke Cetine koja daje tri puta više energije Hrvatskoj nego NE Krško, našim građanima bacate „mrvice“ što je nedopustivo.
Očekujem u ime grada Sinja i kao većinski suvlasnik tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine“ kako ćete poslije 10-tak dopisa koji su poslani, kako ovaj harač i nepravdu ne bi platili građani Cetinske krajine, odgovoriti do početka alkarskog tjedna (1. kolovoza) 2023. godine“
, stoji među ostalim u dopisu gradonačelnika Mira Bulja.

Dopis u privitku.