Gradonačelnik Bulj traži odgovor od HEP-a zašto svojim tajkunima prodaju plin za 1 cent, a struju za vodu su podizali za 700 eura po MWh
24. srpnja 2023.
Bobiji na primanju kod gradonačelnika Bulja
25. srpnja 2023.
grad sinj panorama

Danas počinje isplata Alkarice.

Isplata Alkarice za nezaposlene osobe će se vršiti u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, na adresi Dragašev prolaz 24, ulaz iz dvorišta sa zapadne strane zgrade gradske uprave, svakog radnog dana od 09:00 do 15:30 sati, zaključno do 4. kolovoza 2023. godine.

Isplata Alkarice provodit će se u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj, na adresi Miljenka Buljana 37, svakog radnog dana od 09:00 do 15:00 sati, zaključno do 4. kolovoza 2023. godine – za umirovljenike, korisnike nacionalne naknade i osobe starije od 65 godina bez primanja s područja Grada Sinja, roditelje njegovatelje i njegovatelje koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Centra za socijalnu skrb Sinj.

Umirovljenici trebaju dostaviti odrezak od mirovine za svibanj ili lipanj, korisnici nacionalne naknade i osobe starije od 65 godina bez primanja s područja Grada Sinja trebaju dostaviti potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da nisu korisnici mirovine.

Korisnici Alkarice trebaju potpisati izjavu da nisu korisnici inozemne mirovine.

Sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu, potvrde s Centra za socijalnu skrb i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nisu potrebne.

Podsjetimo, na Alkaricu imaju pravo:

  •  umirovljenici s primanjima do 332 eura (do 2.501,45),
  •  nezaposleni,
  •  roditelji njegovatelji i njegovatelji koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Hrvatskog zavoda za socijani rad,
  •  korisnici nacionalne naknade
  • osobe bez primanja starije od 65 godina

Gradonačelnik Miro Bulj prošle godine po prvi put je uveo Alkaricu za sinjske umirovljenike i nezaposlene, a ove godine davanja su proširena i na druge osjetljive skupine – roditelje njegovatelje i njegovatelje koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb, korisnike nacionalne naknade i osobe bez primanja starije od 65 godina.

Grad Sinj za Alkaricu u 2023. godini izdvojit će više od 100 tisuća eura, odnosno oko 800 tisuća kuna.