Zaključen novi ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK Sinj
28. travnja 2023.
18. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
29. travnja 2023.
SIKIRICA

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj čestitao je akademskom umjetniku Stipi Sikirici 90. rođendan:

Dragom barba Stipi,

u ime građana i građanki Sinja i naroda Cetinskoga kraja, kao i u svoje osobno, želim puno sreće i zdravlja povodom velikih 90 godina života.

Svojim neumornim radom i konstantnim zalaganjem za boljitak našeg zavičaja svima ste nam na primjer, a Vaši spomenici ponos su viteškoga grada Sinj i najljepša razglednica koju šaljemo u svijet.

Od srca Vam želim da ovaj veliki jubilej provedete u krugu svojih najmilijih, okruženi ljubavlju, poštovanjem i toplinom obitelji, te se isto tako nadam da ćemo se imati priliku sresti u rodnom nam kraju.

S poštovanjem,

Miro Bulj

Gradonačelnik Grada Sinja

Stipe Sikirica je skulptor Sinja, Cetinskog kraja i Alke. Njegovi javni spomenici čine važne punktove oko kojih cirkulira život grada.

Osim javne skulpture Konjanika koji se nalazi na Alkarskom trkalištu, Sikirica je autor fontane Na izvoru (poznatije kao Luca) i vratnica crkve Čudotvorne Gospe Sinjske. Na ovim monumentalnim vratnicama prikazana je kratka povijest Sinja- dolazak Sinjana iz Rame i velika bitka 1715. pod tvrđavom Grad.

Sikirica je oduvijek bio posebno vezan za Alku, tako je njegov štit velikog vojvode alkarskog ušao u službenu ceremoniju Alke, a njegovi zlatnici su dio numizmatičke zbirke Alkarskog društva.

Stipe Sikirica svoj cjelokupni  opus donirao je gradu Sinju, a Gradska Galerija Sikirica svom fundusu ima preko 500 umjetnikovih radova (skulptura, grafika, crteža, medalja).