Novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović sa svojim suradnicima posjetio Grad Sinj
23. siječnja 2010.
Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof., zaključio je Predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s punomoćnikom tvrtke “Alca Zagreb” d.o.o. iz Zagreba, gosp. Tihomirom Minigo
26. siječnja 2010.

Dana 23. siječnja 2010. godine u 16,00 sati gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan u Gradskoj vijećnici je predao ključ Grada predstavnici Krnjevalske udruge Grada Sinja Dijani Breko, a čime su i simbolično otvoreni ovogodišnji Dani krnjevala u Sinju.

Uz smijeh i šalu, u ugodnoj atmosferi, gradonačelnik je komentirao kako su ključevi zasigurno u dobrim rukama te kako se nada da će Krnjevalska udruga u svom mandatu dovršiti ali i pokrenuti neke važne projekte grada, a također svojim djelovanjem priuštiti građanima Grada Sinja mnogo zadovoljstva.
Članovi Krnjevalske udruge Grada Sinja u svom mandatu obećali su svima bolji i lagodniji život, uz obilje zabave, pjesme, ića i pića. Također su istaknuli da iako je vrijeme recesije i krize, prije svega namjeravaju ulagati u potrošnju zbog čega su zatražili da im proračunska sredstva i pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Sinja budu na stalnoj dispoziciji. Ukratko su iznijeli i plan djelovanja do završetka poklada koji obiluje raznim događanjima, sudjelovanju u raznim manifestacijama te posjetu drugim gradovima.

Sinjski krnjevalski dani traju do pokladnog utorka, kada će na sinjskoj Pijaci biti spaljen krnje.