100-ti rođendan Ante Delića
23. siječnja 2010.
Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan u Gradskoj vijećnici je predao ključ Grada predstavnici Krnjevalske udruge Grada Sinja Dijani Breko
23. siječnja 2010.


 

Dana 23. siječnja 2010. godine novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović sa svojim suradnicima posjetio je Grad Sinj.

Tom prigodom isti su održali sastanak s domaćinom, gradonačelnikom Grada Sinja Ivicom Glavanom i njegovim suradnicima te županom Splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom.
Prije svega, gradonačelnik Ivica Glavan je gosp. Ivi Josipoviću još jednom u ime građana Grada Sinja i u svoje osobno ime čestitao na izboru za predsjednika RH, te istaknuo kako je Grad Sinj počašćen ovim posjetom, te da će izabrani predsjednik RH tijekom svog mandata i u realizaciji svog programa u Gradu Sinju imati podršku i prijatelja. Ukratko je izabranom predsjedniku RH obrazložio aktualnu situaciju u Gradu Sinju, vezeno uz gospodarske i ostale projekte, a u čemu je izabrani predsjednik RH u okviru svojih ovlasti, a i izvan toga obećao značajnu pomoć.

Po završetku sastanka novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i njegovi suradnici u pratnji gradonačelnika i župana, prošetali su ulicama Grada Sinja te posjetili Alkarske dvore gdje su se susreli s predsjednikom Viteškog alkarskog društva dr. Stipom Jukićem i članovima Upravnog odbora VAD-a.

Nakon tog posjeta, na Trgu kralja Tomislava izabrani predsjednik RH Ivo Josipović u ugodnoj atmosferi družio se s građanima Grada Sinja, koji su mu izražavali podršku i čestitali na izboru za predsjednika Republike Hrvatske.