Primopredaja
Održana službena primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Sinja
7. lipnja 2021.
Sastanak zaposlenici
Gradonačelnik održao sastanak sa zaposlenicima
7. lipnja 2021.
Vuk Vuković

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj nakon preuzimanja vlasti održao je radni sastanak s dr. sc. Vukom Vukovićem s Instituta sinergije, znanosti i društva s kojim je razgovarao o uvođenju potpune transparentnosti proračuna Grada Sinja.
“Očekujem da hitno krenemo sa što boljim pripremama za sve projekte koji nas čekaju, posebno iz EU fondova. Osnovni problem je neučinkovita i netransparentna gradska uprava i to ćemo promijeniti”, rekao je gradonačenik Bulj

Grad Sinj bit će među prvim gradovima uz Hrvatskoj koji će uvesti aplikaciju potpune transparentnosti gradskog proračuna. Dr. sc. Vuk Vuković je rekao kako je to najboljih načina borbe protiv korupcije.
“Aplikacija podrazumijeva da apsolutno svi troškovi budu dostupni javnosti – od malih stvari, poput ručkova i nekih putovanja do velikih javnih nabava, projekata itd. Cilj je s jednom takvom transparentnošću omogućiti da Grad Sinj dosegne jednu veću razinu otvorenosti prema svojim građanima i da na taj način pokaže da se nema što skrivati. Po nama, to je jedan od najboljih načina borbe protiv korupcije.”

Aplikacija bi, ukoliko se ispune svi preduvjeti, mogla biti u funkciji za dva do tri mjeseca.

Sastanak