LOGO SINJ
Ocjena o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš za zahvat izgradnje poslovnog objekta za obradu (preradu) kemijskih poluproizvoda i proizvodnju kemikalija, Grad Sinj
6. srpnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 6.7.2021.
6. srpnja 2021.
RUKOMETAŠICE

Gradonačelnik Miro Bulj, na inicijativu Ženskoga rukometnog kluba Sinj, primio je u Gradskoj vijećnici začetnice projekta Moje pravo na rukomet, reprezentativke Ivanku Hrgović Momčilović i Maidu Arslanagić koje su predstavile projekt koji uključuje sportske aktivnosti i edukativne radionice za djecu s poteškoćama u razvoju.

Riječ je o prvome rukometnome programu takve vrste koji je pokrenut 2019. godine s ciljem stvaranja jednakih mogućnosti i inkluzije djece i mladih s teškoćama u razvoju u zajednicu u kojoj žive kroz sport i igru.

Maida Arslanagić predstavila je projekt koji je na međunarodnoj razini prepoznat te istaknula važnost postojanja ovakvih aktivnosti koji djeci pomažu u razvoju motoričkih vještina kroz igru te u suočavanju sa svakodnevnim životnim izazovima.

Gradonačelnik Miro Bulj pozdravio je ovu inicijativu i izrazio je apsolutnu podršku Grada kao partnera u ovakvim projektima. Istaknu je kako ga posebno veseli da će djeca s poteškoćama u razvoju dobiti priliku za ravnopravnim uključivanjem u zajednicu kroz sport.

Zahvalio se i predstavnicama ŽRK Sinj-a koji će kao klub volonterski provoditi projekt uz svu stručnu i logističku podršku krovne udruge iz Zagreba.

Ovaj bi projekt s radom trebao krenuti s početkom nove školske godine, a treninzi, aktivnosti i radionice bit će besplatni za sve polaznike.