Vrijeme je za zimski šušur – počinje Advent u Sinju!
25. studenoga 2022.
Počeo Advent u Sinju, upaljena prva adventska svijeća
27. studenoga 2022.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj otvorio je danas u muzeju Alkarskih dvora u Sinju 51. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem koji se ove godine održava u Sinju od 25. do 27. studenog 2022.


Simpozij su organizirali Odjel i poliklinika za dječju neurologiju, Klinika za pedijatriju, Klinika za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva i Referentni centru Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za rast i razvoj djece predškolske dobi.
Gradonačelnik Miro Bulj svim prisutnim liječnicima zaželio je dobrodošlicu u alkarski i Gospin grad Sinj. Prezentirao kulturne i prirodne ljepote grada te se zahvalio organizatorici izv.prof.dr.sc. Vlasti Đuranović, prim.dr.med. na organizaciji godišnjeg Simpozija u njenom rodnom gradu.


U svom govoru Gradonačelnik je iskazao nezadovoljstva organizacijom zdravstvenih usluga u Sinju i apelirao na eminentne liječnike, sudionike Simpozija, iz svih krajeva Hrvatske i šire da svojim ugledom utječu na poboljšanje zdravstvenih usluga i organizaciju zdravstvene zaštite u Sinju.


Dvodnevni Simpozij okupio je 50-ak eminentnih neurologa i drugih zainteresiranih, a glavne teme o kojima će raspravljati su cerebrovaskularne bolesti u djece, demijelinizacijske bolesti u djece i slobodne teme