Gradonačelnik otvorio 51. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju
25. studenoga 2022.
15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
27. studenoga 2022.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić i gvardijan Samostana i crkve Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman upalili su prvu Adventsku svijeću u Sinju.

Na Šetalištu Alojzija Stepinca paljenje svijeće organizirala je Turistička zajednica Grada Sinja, a park uz Šetalište ukrasili su članovi udruge Sinjski ferali. Na ovoj manifestaciji okupio se velik broj Sinjana, a zabavljali su se uz dobru glazbu, nastupe sinjskih mažoretkinja, kuhano vino, uštipke i fritule.

Nakon paljenja svijeće Gradonačelnik je otvorio i klizalište uz kojeg ga je dočekao veliki broj djece, a klizalište je prvog dana Adventa u Sinju za sve posjetitelje bilo besplatno.

 Na Trgu dr. Franje Tuđmana zabava se nastavila uz koncert sinjskih bendova: Piromana, Z-benda, Ive Ajduković i Filomena & Banda.

Zabava u Sinju potrajala je do ranih jutarnjih sati.

Tijekom cijeloga prosinca bogatim kulturno-zabavnim i gastronomskim programom Sinjani i njihovi gosti će uživati u raznovrsnim manifestacijama, kao i uvijek pogodnim za svaki ukus i uzrast.

Advent u Sinju nudi nastupe poznatih hrvatskih i lokalnih glazbenika, omiljenih klapa i kulturno-umjetničkih društava, kazališne predstave, ali i uprizorenja hrvatskih tradicijskih običaja. Neće manjkati ni zabave za najmlađe – uživat će u Dječjem tjednu, a posjetit će ih i Djed Božićnjak!

Gradonačelnik Miro Bulj pozvao je sve zainteresirane da dođu u viteški grad Sinj i ugriju se poznatom sinjskom gostoljubljivošću.

Foto: Petar Malbaša, Luka Labrović i Toni Vučković