Održan sastanak ususret ovogodišnjim 308. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe
6. srpnja 2023.
SINJ
Rezultati pisanog testiranja u postupku prijma u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za imovinu i prostorno uređenje, na radno mjesto: Stručni suradnik za geodetske poslove
7. srpnja 2023.


U sklopu otvaranju „Dana Alke i Velike Gospe“ večeras će Sinjani moći uživati u tradicionalnim izvedbama popularnih maorskih plesova i vokalnom kvartetu vrhunskih profesionalnih samoanskotongoanskih pjevača. Na Trgu dr. Franje Tuđmana od 21 sat predstavit će se gotovo 50 izvođača: plesača, pjevača i glazbenika uz program „Kia ora“ što označava maorski pozdrav.

Riječ je o tri novozelandska sastava – maorska Kapa haka skupina “Te roopu Manutaki”, vokalni kvartet vrhunskih profesionalnih samoanskotongoanskih pjevača “The Shades” i hrvatski ansambl “Kralj Tomislav iz Aucklanda”.

Folklorni ansambl “Kralj Tomislav” već 30 godina djeluje pri Hrvatskom kulturnom klubu u Aucklandu kao jedan od najvećih i najuspješnijih promicatelja tradicijske kulture Hrvata i očuvanje identiteta hrvatskoga naroda na Novom Zelandu. Ovim projektom njeguje se suradnja s domicilnim Maorima, i s pjevačima s polinezijskih otoka, gdje se ispreplitanjem tradicija različitih useljenika i starosjedilaca dobiva iznimno zanimljiv kulturni izričaj koji slavi bogatstvo svake od njih pojedinačno, ali i njihovo zajedništvo.
Program traje 70 minuta.