Odgovorno ljetovanje – informativni letak
6. srpnja 2023.
Maorska Kapa haka na otvaranju Dana Alke i Velike Gospe
7. srpnja 2023.

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja gradonačelnik Miro Bulj sa suradnicima održao je redoviti radni sastanak sa službama ususret 308. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe.

Tema sastanka je bila sigurnost i funkcioniranje gradskih službi za vrijeme održavanja nadolazećih svečanosti. Sastanku su prisustvovali  savjetnica gradonačelnika Božena Romac, zamjenik načelnika Policijske postaje Sinj Josip Buljan, direktor tvrtke „Kamičak“ Toni Jurić Šolto, predstavnica „Viteškog alkarskog društva“ Marina Duvnjak, direktor „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine“ Josip Mioč,  direktorica „Čistoće Cetinske krajine“ Kristina Šandrić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Sinj Stipe Ančić, župnik Svetišta Gospe Sinjske fra Antonio Mravak, predstavnik KUS-a Ivica Ćosić, viši stručni suradnik za komunalno redarstvo grada Sinja Roko Tomašević i stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu grada Sinja Luka Alebić.

Zamjenik načelnika Policijske postaje Sinj Josip Buljan izvijestio je kako je stanje sigurnosti povoljno te kako za predstojeće dane očekuju pojačan promet kojeg će regulirati uz veliki broj policijskih službenika te naglasio kako ove godine imaju i pojačane snage. 

Kristina Šandrić , direktorica “Čistoće Cetinske krajine” u svom je izlaganju rekla kako će djelatnici raditi punim kapacitetom kako bi grad bio čist, pranje grada planiraju več od ovoga tjedna, ali je naglasila kako su potkapacitirani s tehnikom i ljudstvom. Istaknula je problem otuđenja sadnica cvijeća u frekventnim dijelovima grada.

 Direktor tvrtke „Kamičak“  Toni Jurić Šolto rekao da su osigurane parkirne zone na kojima će dodatno raditi studenti kako bi se osigurala protočnost prometa.

Direktor VIOCK-a, Josip Mioč, rekao je da će radovi na projektu Aglomeracije biti obustavljeni od kraja srpnja do kraja kolovoza te kako će građani biti pravovremeno obaviješteni o svemu.

 Zapovjednik JVP-a Sinj Stipe Ančić potvrdio je  pojačano dežurstvo vatrogasnih službi te 24 satnu raspoloživost svojih snaga Gradu Sinju.

Fra Antonio Mravak je iskazao zadovoljstvo prošlogodišnjim radom ugostiteljskih objekata u središtu grada za vrijeme misnih slavlja, te je zamolio da se i ove godine  održi ista praksa.

Sve prisutne  službe i institucije iskazale su spremnost za obavljanje nadolazećih poslova i aktivnosti, kako bi  se građani Sinja i gosti što ugodnije se osjećali u našem gradu.

Gradonačelnik je rekao kako pripreme za nadolazeća događanja u Gradu Sinju narušavaju sve glasnija nagađanja o zatvaranju sinjskoga rodilišta koje on neće dozvoliti:

tu su i problemi s HEP-om koji su nametnuti našem Vodovodu po pitanju isporuke i poskupljenja električne energije, a ja neću dozvoliti da naši sugrađani plaćaju višu cijenu vode koji uključuju plaćanje neosnovanog duga nastalog usred inflacije i nepravovremenog donošenja mjera Vlade, u prvom redu jer sinjski Vodovod isporučuje vodu gotovo cijelom splitskom bazenu, a na slivu Cetine se proizvede gotovo 40 posto električne energije RH.

Izrazio sam protivljenje i pri postavljanju vjetroelektrana na Visokoj tako da ćemo se sa svim ovim problemima morati suočavati u najljepšim danima u godini za naš Sinj“, rekao je Gradonačelnik na sastanku.

Gradonačelnik je  pozvao sve sugrađane da u ovim najsvečanijim danima u godini okite svoje balkone i prozore u skladu s tradicijom te da budu dobri domaćini svim gostima, putnicima i slučajnim prolaznicima, a posebno da budu gostoljubivi prema hodočasnicima.