AGLOMERACIJS SINJ
Obavijest
28. lipnja 2022.
BAZEN
Miro Bulj ispunio obećanje – kupujemo bazen!
29. lipnja 2022.
MIRO BULJ

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je u Saboru ponovo upozorio na neodrživost zbog povećanja cijene električne energije. Kazao je kako to utječe na važno pitanje osnovnih ljudskih prava – dostavu vode kućanstvima.

Bulj je podsjetio da je pet puta pisao nadležnom ministru, Vladi i HEP-u te da je tražio sastanak na ovu temu, no da mu nitko niti jednom nije odgovorio.

“Nitko nije rekao niti da odbija niti ne odbija poskupljenje električne energije, koja je ‘Vodovodu i čistoći Cetinske krajine poskupjela za 500 posto, s dva milijuna kuna koliko je bila prošle godine, na 11 milijuna koliko je ove godone. To je 9 milijuna kuna više. Da bi Vodovod opstao moramo povećati cijenu vode za tri, četiri, pet puta. Gospodarstvenicima, turističkim djelatnicima, ugostiteljstvu i ostalima na tom siromašnom području Zagore, Like i svih brdsko-planinskih područja cijena vode je otišla u nebo. Nitko neće da čuje! Sliv rijeke Cetine proizvodi 40 posto hidroenergije u Republici Hrvatskoj, a HEP se oglušuje i narodu ne vraća ništa. HEP ima dobit od milijardu i pol kuna na godišnjoj razini, a najveći dio te dobiti dolazi sa sliva rijeke Cetine, koji daje električne energije više od Nuklearne elektrane Krško. Što bih ja morao? Pposkupiti vodui građanima do 5 puta? Gospodarstvenicima koji moraju otpuštati ljude? Čije mi troškove pokrivamo? Možda je to zbog zbog plina ovdje u Zagrebu, jer nisu osigurali rezerve, niti litre. Ja zadnji put poručujem da više nemamo strpljenja! Jesam izabran za gradonačelnika Sinja, ali ne moram to biti, kao što Andrej Plenković misli da mora biti premijer. Očekuje od Vlade RH da reče što je s razvojnim projektom Brze ceste Kukuzovac – Križice koja je vrlo bitna za cijelu Cetinsku krajinu. Ove ćete godine svi doći na Alku. Pozivam vas, ali ovaj put sam ponio crveni tapet koji ću vam prostriti točno gdje se napajaju vodom pumpe na Kosincu ili Rudi, na dan Alke, uz najbolju gastronomsku ponudu. Ovaj crveni tapet vas čega, jer ćete upaliti mrak. Vi ćete morati isključiti struju kojom se pumpaju pumpe koje vodom napajaju dio Splita, Cetinske krajine i Omiško zaleđe. Sramota ste, ako ne primite gradonačelnika Grada Sinja, samo zato što ga ne volite!’, poručio je Bulj sa saborske govornice.

https://www.facebook.com/mirobuljMOST/videos/1299026080505543