MIRO BULJ
Miro Bulj: Građani neće ispaštati zbog Plenkovićeve netrpeljivosti prema meni!
29. lipnja 2022.
BAZEN NOĆ
Noćno kupanje na Gradskom bazenu Sinj
29. lipnja 2022.
BAZEN

Na inicijativu gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja Grad Sinj kupit će pravo građenja na čestici zgr.1287/1 K.O Sinj.

Konkretno riječ je o objektima na Gradskom bazenu Sinj koje je izgradila, odnosno dogradila tvrtka Tim sport d.o.o. temeljem prava građenja i tako stekla i pravo vlasništva nad nekretninama.

Ako gradski vijećnici na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja koja će se održati u subotu, 02. srpnja 2022. budu suglasni s gradonačelnikovim Prijedlogom Grad Sinj će postati vlasnikom cijelog bazena i objekata s pratećim sadržajima.

Vlasništvo Grada nad cjelokupnim prostorom gradskog bazena omogućit će uvođenje novih sadržaja kao što su fizikalna terapija, organizirani oblici bavljenja vodenim sportovima, a natkrivanjem bazena stekli bi se uvjeti da se kompleks koristi cijelu godinu. Nakon toga Grad Sinj bit će u mogućnosti aplicirati i za Fondove EU.

Gradonačelnik Grada Sinja od početka svoga mandata isticao je namjeru kupnje, tog vrlo vrijednog prostora, u Gradu Sinju koji je bio u vlasništvu tvrtke H-ABDUCO d.o.o. iz Zagreba, vjerovnika u stečajnom postupku nad tvrtkom Tim Sport d.o.o.

Podsjetimo kako je tvrtka Tim sport d.o.o. nakon rekonstrukcije bazena dospjela u stečaj, a Trgovački sud u Splitu objavio javni natječaj o prodaji prava građenja za koje je utvrđena vrijednost 5.000.000,00 kn.

Nakon brojnih pregovora sinjski gradonačelnik Miro Bulj uspio je ispregovarati cijenu od 1.500.000,00 kn i time ispunio dato obećanje kako će građani Sinja i Cetinske krajine imati kompleks društvene namjene koji će služiti za unaprjeđenje kvalitete života.