BRAĆA SINKOVIĆ
Sinjski gradonačelnik Miro Bulj na svom Facebooku je čestitao braći Sinković
14. kolovoza 2022.
SINJ
POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA ZA UPRAVLJANJE TVRĐAVAMA GRAD I KAMIČAK
18. kolovoza 2022.

Nakon brojnih dopisa i obećanja samog ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića kako ćemo riješiti problem s poskupljenjem struje sinjskom „Vodovodu i odvodnji“ danas, dan poslije velikog slavlja Čudotvorne Gospe Sinjske, dobivamo prijedlog za ovrhu što je neviđeni harač na džepove Sinjana i Cetinjana.

„Vodovod i odvodnja Cetinske krajine“ redovno podmiruje sve svoje obaveze, ali kao i ostale jedinice lokalne samouprave nije u stanju platiti nenormalno povećanje cijene električne energije od petsto posto.

Jedini Grad u Hrvatskoj koji je za tu razliku povećanja dobio ovrhu je Sinj i to preko odvjetničkog društva bivšeg HDZ-ovog župana Splitsko-dalmatinske županije Krune Peronje što dokazuje da je to agenda splitsko-dalmatinskog HDZ-a kao i onog državnog Plenkovićevog usmjerena protiv izabranog gradonačelnika Sinja.

Guraju tezu da HEP posluje na tržištu, a ja im uzvraćam pitanjem zašto taj isti HEP koji je gotovo monopolist oko isporuke električne energije plaća milijune za oglašavanje i pitam koliko je taj isti HEP uplatio medijima i marketinškim agencijama.

Je l’ to ulog kako bi se moglo gaziti sve one koji se poput mene usuđuju propitivati poslovnu politiku i odluke HEP-a?

Koliko taj isti HEP uplaćuje novca odvjetničkim društvima rodijaka, prijatelja i HDZ-ovih igrača poput Peronje koji po stranačkom nalogu ide u harač nad Sinj?

HEP, koji je u vlasništvu države, krenuo je u obračun sa mnom nakon što sam upozorio na nenormalno povećanje cijene električne energije našem Vodovodu zbog čega građanima prijeti enormno poskupljenje vode.

Ja kao gradonačelnik Grada Sinja ovakav harač nad narodom Sinja i Cetinske krajine neću dozvoliti jer upravo HEP ima najveću dobit od sliva rijeke Cetine, a zauzvrat im “gule kožu”.

GRADONAČELNIK:
Miro Bulj