VETERANSKI CENTAR
Ministar Medved posjetio Veteranski centar u Sinju
8. srpnja 2022.
radilišta
Gradonačelnik Bulj posjetio sinjska radilišta
8. srpnja 2022.
GZK

Danas, 8. srpnja 2022. u Uredu gradonačelnika Grada Sinja potpisana su dva nova predugovora za kupnju zemljišta na Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Riječ je o dvije tvrtke „Artis“ d.o.o. iz Brnaza i „Sichem“ d.o.o. iz Splita. Oni su namjeru kupnje zemljišta iskazali na otvorenom javnom natječaju te su odabrani kao najpovoljniji ponuditelji.

“ARTIS” d.o.o. Sinj je trgovačko društvo registrirano je za proizvodnju, popravak i restauraciju namještaja od svih vrsta materijala. Trenutno im se proizvodnja nalazi u poslovnom prostoru u Dugopolju, gdje su u najmu i svoju djelatnost premjestili bi na područje Sinja. U Gospodarskoj zoni Kukuzovac namjeravaju izgraditi proizvodni pogon za proizvodnju namještaja površine cca 600 m2, te kancelarijski prostor i druge popratne sadržaje. Nakon izgradnje objekta i početka obavljanja djelatnosti, zaposlili bi na neodređeno vrijeme jednoga radnika, a ako se proizvodnja bude širila i više njih. Investicija bi bila cca 1.400.000,00 kuna, a rok izgradnje objekta je dvije godine od potpisivanja ugovora o kupoprodaji.

„SICHEM“ d.o.o. iz Splita je trgovačko društvo specijalizirano je za veletrgovinu instalacijskih materijala za izgradnju sustava vodoopskrbe, odvodnje oborinskih i otpadnih voda. Tvrtka je registrirana 1995. godine a s aktivnim radom započela je 2006. godine. U Gospodarskoj zoni Kukuzovac prethodno su kupili građevinsko zemljište na kojem je u izgradnji poslovni objekt. Na natječaj su se prijavili jer su u tijeku projektiranja i izgradnje objekta uočili potrebu za skladišnim prostorom kao i većim manipulativnim površinama, budući da se svakodnevno odvija promet dostave i isporuke proizvoda velikim šleperima, pa bi se proširenjem građevinskih površina otvorila mogućnost većeg obima skladuštenja materijala, manevriranja istim, te većeg utovarno/istovarnog prostora. Izgradnjom dodatnog objekta objektu u izgradnji, omogućila bi se daljnja zapošljavanja, pa je u prijavi navedeno zapošljavanja 6-8 novouposlenih radnika. Objekt bi izgradili i stavili u funkciju prema natječajnim uvjetima i u ugovornim rokovima.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj ispred Grada potpisao je predugovore s direktorima tvrtki „Artis“ i „Sichem“ Josipom Jazidžijom i Ivanom Sikiricom.