logo_gradSinj_naslovna
OBAVIJEST ZA JAVNOST
25. rujna 2019.
25. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
27. rujna 2019.
logo_gradSinj_naslovna

U ponedjeljak, 30. rujna 2019. sati u 9 sati započet će radovi na „Rekonstrukcija raskrižja državne ceste oznake DC1, lokalne nerazvrstane ceste oznake LC67040 (Ul. M. Buljana) i Matića ulica u Sinju“.

Planirana rekonstrukcija raskrižja će izmijeniti nepravilni tlocrt geometrije raskrižja i uspostavu novog prometnog rješenja semaforiziranog raskrižja.

Raskrižje će biti opremljeno sa novim semaforskim uređajima sa video detekcijim senzorom i najavnom tipkalom za pješake. Također treba napomenuti da će se realizacijom rekonstrukcije semaforiziranog raskrižja doći do poboljšanja vođenja i preraspodjele pješačkih prometnih tokova u zoni raskrižja, budući je predviđena izgradnja i pješačkih otoka. Izvođač radova je tvrtka „Poduzeće za ceste Split“ d.o.o., dok će poslove stručnog nadzora obavljati tvrtka Obstinatio. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.176.835,82 kune (bez PDV-a), a ugovorni rok je četiri mjeseca.

Tijekom realizacije projekta neophodna je uspostava više faza privremene regulacije prometa. Početkom radova u ponedjeljak 30. rujna, u 9 sati, a za sav promet biti će zatvorena prometnica od križanja do autobusnog kolodvora, L67040 (M.Buljana), dok će preostali dio križanja biti slobodan za prometovanje. Kao obilazni pravci prema autobusnom kolodvoru (ulici M.Buljana) preporučuju se ulice iz smjera Splita: Splitska – Put Ferate – M.Buljana i iz pravca Knina: Vukovarska – Domovinskog rata – Put Šumarije – Put Piketa – M.Buljana. Za pješački promet od autobusnog kolodvora osigurat će se koridor preko postojećeg pješačkog prijelaza na raskrižju. Autobusni promet će prometovati preporučenim obilaznim pravcima i isti neće imati utjecaja na dosadašnja autobusna stajališta.

U vršnim satima, na raskrižju kod Lidla, gdje se očekuje pojačani priliv vozila, promet će se odvijati uz asistenciju prometne policije.


Iz Hrvatskih cesta – Poslovne jedinice Split, ovim putem mole sve sudionike u prometu na strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije kako bi se osiguralo sigurno odvijanje prometa.“