Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima
21. kolovoza 2013.
JAVNA RASPRAVA o Prijedlogu Ciljanih izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju
26. kolovoza 2013.


Poštovani!


Ovim putem obavještavamo Vas da dana 25. kolovoza 2013. godine (nedjelja), Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća organizira obilježavanje 22. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj.

Vijence i svijeće ćemo položiti na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 8:30 sati, nakon čega će vijenci će biti položeni na mjestima pogibije hrvatskih branitelja: Luke Ercega kod vojarne “Ivaniša Nelipića” u9:00 sati i Ivana Kambera ispred vojarne “Kula” u 9:20 sati.

Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule i preminule hrvatske branitelje održati će se istog dana u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10,00 sati.

Također napominjemo da će u okviru obilježavanja predmetne obljetnice i u sklopu Programa Dani Alke i Velike Gospe, u organizaciji Udruge veterana 126 br. HV, u subotu 24.08.2013. godine s početkom u 19:00 sati u Alkarskim dvorima, održati Tribina „Domovinski odgoj i projekcija filma iz Domovinskog rata.

Pozivamo Vas da se pridružite i svojom nazočnošću uveličate obilježavanje predmetnog događanja.

S poštovanjem!

GRADONAČELNIK
Ivica Glavan, prof.