Obavijest učenicima osnovnih i srednjih škola
19. kolovoza 2014.
Obilježena 23. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj
25. kolovoza 2014.

Dana 23. kolovoza (SUBOTA) 2014. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.Tog dana vijence ćemo položiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9:30 sati.

Također, dana 25. kolovoza (PONEDJELJAK) 2014. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 23. Obljetnicu napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 8:30 sati, nakon čega će vijenci biti položeni na mjestima pogibije hrvatskih branitelja: Luke Ercega kod vojarne “Ivaniša Nelipića” u 9:00 sati i Ivana Kambera ispred vojarne “Kula” u 9:20 sati.

Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule i preminule hrvatske branitelje održati će se istog dana u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10,00 sati.

Poziv s Programom obilježavanja možete preuzeti ispod ove objave.

Europski Dan sjećanja

23. obljetnica napada na vojarne