SIKIRICA
Gradonačelnik čestitao Stipi Sikirici 91. rođendan
29. travnja 2024.
Odluka odabiru najpovoljnije ponude za nabavu robe „Dobava vertikalne i izvedba horizontalne signalizacije“
2. svibnja 2024.

U organizaciji Grada Sinja jutros je u Gradskom parku, kod spomenika ‘Tri generacije’, tradicionalno obilježen Prvi svibnja – Međunarodni praznik rada.

Svečanost je počela intoniranjem hrvatske himne Gradske glazbe Sinj koja je prethodno svirala budnicu ulicama grada.  

Svečanost je otvorio gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, koji se u prigodnom govoru podsjetio na 1886. godinu kada su se žene i muškarci u Chicagu borili za svoja prava, u prvom redu za osam sati rada i adekvatnu plaću.

U tim prosvjedima bilo je poginulih, ranjenih, brojni su zatvoreni i od tada je krenula borba za radnička prava, istaknuo je gradonačelnik Bulj:

U Hrvatskoj danas su radnici u vrlo teškoj poziciji, u Europskoj uniji imamo najniže plaće, ali imamo najviše cijene. U trgovačkim lancima cijene proizvoda su velike, tu su strani proizvodi, koji su znatno jeftiniji u zemljama odakle dolaze nego kod nas. Što je generacijama stvarano, opljačkano je i devastirano, to moramo zaustaviti. Dok uvozimo radnu snagu, u našem gradu sve manje je radnika, mladi odlaze, ali mi ne smijemo gubiti nadu i moramo se boriti za pravo svakog čovjeka, pravo na rad, odmor i poštenu plaću.

Sinjski gradonačelnik na kraju je svima uputio čestitku za međunarodni praznik rada, a također je čestitao i sv. Josipa Radnika. Gradonačelnik je nakon održanog govora pozvao Sinjane na tradicionalni grah.

U Gradskom parku u Sinju okupilo se mnoštvo građana, nekoliko gradskih vijećnika, a 700 porcija graha koji je pripremljen za Sinjane uz gradonačelnika su dijelili zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, djelatnici i volonteri Crvenog križa i djelatnici KUS-a.