Zatvoreni “Dani Alke i Gospe Sinjske”
27. kolovoza 2018.
Obilježena 77. godišnjica formiranja i strijeljanja pripadnika Prvog splitskog i solinskog partizanskog odreda
27. kolovoza 2018.

U organizaciji sinjske HVIDR-e i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, u Sinju je dana 25. kolovoza 2018. godine obilježena 27. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu.

Obilježavanje 27. obljetnice počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Ivana Kambera u vojarni „126. brigade HV-a“.
Nakon toga, vijenci su položeni i zapaljene svijeće na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Luke Ercega u bivšoj vojarni „Ivaniš Nelipić“.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća potom je upriličeno na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Vijence na spomen obilježja položili su članovi obitelji poginulih branitelja, zamjenik ministra branitelja, brigadir u miru Ivan Vukić Niper, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, Grada Trilja, Općine Otok, Općine Dicmo, članovi braniteljskih udruga, predstavnici MUP-a, Viteškog alkarskog društva, NL dr. Jadrijevića, GO HDZ-a Sinj, Mosta nezavisnih lista i GO SDP-a Sinj.