IGRALIŠTE
Grad Sinj odabrao izvođača za “Family point” – uskoro kreće izgradnja!
25. kolovoza 2023.
VRTIĆ
Pokrenuta javna nabava za radove rekonstrukcije dogradnjom i nadogradnjom dječjeg vrtića i jaslica u Glavicama s opremanjem vanjskog igrališta 
26. kolovoza 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta sudjelovali su danas na obilježavanju 32. obljetnice napada na vojarne bivše ‘JNA’ i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj. Sjećanje je to na veliki i značajan događaj u Domovinskom ratu za cijelu Hrvatsku.

Program obilježavanja počeo je u 8,30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu pogibije hrvatskog branitelja prvog hrvatskog redarstvenika Ivana Kambera, na spomen obilježju u vojarni ‘126. brigade HV-a’, a zatim kod spomen obilježja Luki Ercegu, pripadniku 2. bojne 4. brigade ZNG-a u vojarni „Ivaniša Nelipića“, vijenci su položeni kod Spomenika poginulim Cetinjanima u Domovinskom ratu, u Spomen parku hrvatskih branitelja ispred zgrade Gradske uprave i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr Franje Tuđmana.

Nakon članova obitelji poginulih branitelja Ivana Kambera i Luke Ercega vijence su položili sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Miro Bulj, zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta s predstavnicima  Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s predsjednicom Dragicom Hrgović.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj u svom govoru je rekao: „Obitelji poginulih naših suboraca, unuci poginulih suboraca, vi ste klica koja je ostala iza onih koji su ubijeni, koji su branili svoj dom, krst i čast. Na današnji dan srbočetnici iz pravca iz pravca Knina na području Vrlike prevođeni Ratkom Mladićem  su palili, klali i pljačkali vrličko područje i krenuli prema Sinju.  Na tom području su poginula četvorica naših suboraca na današnji dan. Prvi napad u Hrvatskoj dogodio se u Sinju gdje su poginula dvojica naših suboraca. Odajmo im počast i prisjećajmo se! Ne dozvolimo da odu u zaborav. Zbog tih naših suboraca mi smo obavezni nastaviti njihov put i da se borimo za slobodu, za opstanak mladih na ovim područjima

Svetu misu za Domovinu i poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, kao i molitve odrješenja na mjestima gdje su položeni vijenci, predvodio je župnik fra Antonio Mravak.

U spomen na poginulog Luku Ercega u Otoku je jutros služena sveta misa i položeno cvijeće na njegovom posljednjem počivalištu, a poslijepodne će od 18 sati tako biti i za Ivana Kambera u Rudi.