SINJ
Dodjela javnih priznanja Grada Sinja
6. lipnja 2022.
Pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Programa poticanja poduzetništva na području Grada Sinja u 2022. i 2023. godini
7. lipnja 2022.
AERO KLUB SINJ

Na sinjskom aerodromu održan je 3. Memorijal Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG, natjecanje motornih pilota u preciznom slijetanju.

Inicijator i domaćin ovog jedinstvenog natjecanja je Aeroklub Sinj čiji članovi su zajedno sa zrakoplovcima aerokluba Split u listopadu 1990. godine osnovali zrakoplovnu grupu dragovoljaca za obranu neovisne i samostalne Republike Hrvatske. Natjecanje je osmišljeno sa svrhom memoriranja na te dane ponosa i slave, a naročito da bi se evocirale prve borbene letačke operacije koje je postrojba izvodila kroz svibanj i lipanj 1991.

Na ovom 3. Memorijalu nastupilo je dvanaest motornih pilota koji su letjeli sa šest aviona a svaki pilot imao je mogućnost kroz tri slijetanja na ograničenu površinu pokazati svoje umijeće i vještinu. Najbolji rezultat ostvario je Marino Kotoraš iz Aerokluba Split sa avionom C-172, drugoplasirani je bio Ivan Strukan iz istog aerokluba, također s avionom C-172 dok je treće mjesto zauzeo Ivan Tomasović iz Aerokluba Sinj sa avionom C-206. Sva trojica dobili su medalje i pehare, a Marino Kotoraš dobio je i prijelazni pehar kao ovogodišnji pobjednik Memorijala.

Ceremoniji proglašenja rezultata i samog zatvaranja natjecanja nazočili su Matko Raos, ratni zapovjednik SZV i Miro Bulj, gradonačelnik grada Sinja koji su najboljima uručili nagrade. U kratkom obraćanju Matko Raos se prisjetio ratnih zadaća postrojbe a naročito svojih poginulih suboraca dok je gradonačelniK Bulj iskazao zadovoljstvo što se ovakav događaj provodi u gradu Sinju te najavio svoju potporu s ciljem dizanja na kudikamo veću razinu koju uostalom i zaslužuje.
Iz Aerokluba Sinj zahvaljuju svim pilotima koji su nastupili na natjecanju te donatorima a posebno Udruzi veterana 2. bojne 4. brigade ZNG koja je kao i dosadašnjih godina dala potporu ovom Memorijalu.


PREUZETO: WWW.FERATA.HR