Gradonačelnikova čestitka povodom početka nove školske godine
31. kolovoza 2012.
Kandidati primljeni u okviru mjera “Program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa” na prijemu kod gradonačelnika Grada Sinja
5. rujna 2012.

U organizaciji izvršne vlasti Grada Sinja, dana 3. 9. 2012. g. u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, održan je sastanak s poljoprivrednicima na temu: Pokretanje procedure za proglašenje elementarne nepogode-suše, uzrokovane nedostatkom padalina i ekstremno visokim temperaturama, na području Grada Sinja.
Uz  gradonačelnika Grada Sinja Ivicu Glavana sastanku su nazočili i njegov zamjenik Zoran Vujanović, predstojnik Ureda Grada Igor Vidalina, pročelnica Ankica Panza, a u ime poljoprivrednika nazočno je bilo 16 poljoprivrednih proizvođača, predstavnika zakupaca državnog poljoprivrednog zemljišta.
Na sastanku je donesen zaključak da će Gradonačelnik Grada Sinja, sukladno svojim ovlastima i zakonskim propisima, poduzeti aktivnosti u cilju oslobađanja zakupaca od plaćanja naknade za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u cijelom iznosu ili u onom dijelu koji pripada Gradu Sinju, odnosno 50% naknade. Također su već pokrenuti pregovori s nadležnim ministarstvom kako bi se našla zakonska osnova za oslobađanje ugovorene naknade za zakup.
Također je zaključeno da će s obzirom na okolnosti i zahtjeve poljoprivrednika, gradonačelnik Grada Sinja predložiti županu Splitsko-dalmatinske županije da proglasi elementarnu nepogodu-sušu, na području Grada Sinja.
Uspješna suradnja poljoprivrednih proizvođača i Grada Sinja nastavlja se i dalje održavanjem izravnih sastanaka s poljoprivrednicima o aktualnim temama kako bi se iz prve ruke čuli i njihovi prijedlozi, a sve na dobrobit razvoja poljoprivredne proizvodnje na području Grada Sinja.