Poziv za dostavu ponuda za nabavu usluga „Usluge skupljanja i zbrinjavanja uginulih životinja s javnih površina“
28. veljače 2023.
Foto: ŽUC
Profunkcionirali semafori na najprometnijem raskrižju u Sinju
28. veljače 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj sa suradnicima danas je održao sastanak s pomoćnikom načelnika PP Sinj Duškom Ugrinom i policijskom službenicom za poslove prometne policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivanom Špadinom na temu uspostave prometnog redarstva u Gradu Sinju.

Naime, na Policijskoj akademiji u Zagrebu na obuci za prometne redare trenutno su dva postojeća djelatnika gradske uprave Grada Sinja koji će biti zaduženi za obavljanje poslova prometnog redarstva.

Predstavnici policije informirali su Gradonačelnika o načinu uspostavljanja prometnog redarstva, načinima i zakonskim regulativama te mogućnostima suradnje Grada, građana i policije. 

Istaknuto je kako će nakon uspostavljanja prometnog redarstva Grad Sinj obavljati poslove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, te upravljanja prometom, s  ciljem učinkovitog rješavanja prometnih problema u gradu.

Gradonačelnik Miro Bulj istaknuo je kako će se nakon edukacije gradskih službenika vrlo brzo steći uvjeti za uspostavu prometnog redarstva u Sinju kojemu neće primarni cilj biti kažnjavanje nego podizanje prometnog reda i pomoć građanima.